Antagning och Avgifter

Antagning

• Intresseanmälan
Intagningar till Grundutbildning på Stockholms Elementära Teaterskola för läsåret 2017/2018 ska ske under mars och april 2017.
För att söka till Stockholms Elementära Teaterskola s.e.t. behöver du lämna intresseanmälan. Den kan skickas direkt från vår hemsida under rubriken: ”Intresseanmälan”.

• Inträdesvillkor
Behörig till den studiemedelberättigande utbildningen på Stockholms Elementära Teaterskola är den som har slutbetyg från gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning eller att den sökande, på basis av inskickat underlag, bedöms kunna tillgodogöra sig utbildningen.

• Urvalskriterier
Urvalet sker genom inträdesprov där områdena improvisationsförmåga, interpretation, röst, tal och rörelse prövas. Sökande med de sammanlagda bästa resultaten i dessa tester erbjuds plats på utbildningen.

• Intagningsprov
Hur går det till? Antagning till Stockholms Elementära Teaterskola s.e.t. sker genom intervju och intagningsprov.
En kallelse med datum för provet skickas till varje sökande som anmält sitt intresse till skolan. Kallelsen skickas med posten och via mejl i god tid före intagningsprovet. Till provet ska sökande förbereda en max 3 minuter lång text efter eget val.
  • Platserbjudande
Sökanden som antagits som studerande vid Stockholms Elementära Teaterskola s.e.t. får platserbjudande med posten som ska bekräftas skriftligen inom angiven tid med underskriven Anmälan och betalning av provmånadsavgiften. Obs! Se vidare information under rubriken ”provmånadsavgiften”.

• Platsbekräftelse
Sökanden som antagits till Stockholms Elementära Teaterskola s.e.t. samt skickat sin Anmälan och betalat provmånadsavgiften inom angiven tid får en skriftlig Platsbekräftelse och preliminär information om uppropet. Platsbekräftelsen skickas med posten.

• Avgifter
Utbildningen vid Stockholms Elementära Teaterskola s.e.t. står under statlig tillsyn och berättigar de studerande till studiestöd.
  • Provmånadsavgiften

En sökande som antagits till utbildningen ska betala provmånadsavgiften. Den består av två delar, en anmälnings- och administrationsavgift på 3 000 kronor som ska betalas senast tio dagar efter att den sökande fått platserbjudandet, och en avgift för själva provmånaden som är på 9 000 kronor och som ska betalas senast 30 dagar efter att den studerande fått platserbjudandet. Det finns möjlighet att söka CSN:s merkostnadslån för provmånadsavgiften retroaktivt, efter att provmånaden påbörjats.

Följande avgifter med studiemedel gäller för läsåret 2017-2018

Period: Avgift: Villkor:

Provmånad(4v) 21 aug. – 15 sept. 2017.

3 000 kr

9 000 kr

Betalas senast 10 dagar efter platserbjudandet

Betalas senast 30 dagar efter platserbjudandet.

Höstterminen (13 v)

18 sept. – 15 dec. 2017.
36 500kr Betalas senast 1 september 2017
Vårterminen (23 v)

8 jan. 2018 – 15 juni 2018
38 500kr Betalas senast 15 januari 2018
Skolans kod hos CSN är 4447

Information om CSN och provmånaden

Studiemedel (studielån + studiebidrag) Stockholms Elementära Teaterskolas heltidsutbildning står under statlig tillsyn och är studiemedelberättigad, vilket innebär att du kan söka studiemedel för ditt uppehälle samt extra lån till skolans grundutbildning, så kallat merkostnadslån, se nedan. Stockholms Elementära Teaterskolas heltidsutbildning är placerad inom konst- och kulturutbildningar i avdelning B1 i bilagan till studiestödsförordningen (2000:655) och lyder under Yrkeshögskolemyndigheten. Merkostnadslån för grundutbildningen Du kan söka merkostnadslån hos CSN för din utbildning på Set. Merkostnadslånet är ”öronmärkta” pengar och ska endast användas för att betala din studieavgift.

Inkomstprövning och fribelopp Fribeloppet är den inkomst du får ha utan att studiemedlen reduceras. För mer info, se CSN.

AVTALSVILKOR

Provmånaden

Provmånaden är de första fyra utbildningsveckorna. Provmånaden är ömsesidig och gäller både studerande och skolan. Det bindande avtalet ”Anmälan”, som den studerande skriver efter platsbjudandet, träder i kraft direkt efter provmånadens slut. Därefter gäller villkoren i avtalet under hela resterande läsår.

Avbrott pga. sjukdom

Den studerande som med stöd av läkarintyg blir sjukskriven på heltid under hela återstående studietiden och måste avbryta sina studier helt, debiteras framtill den dag sjukintyget börjar gälla plus en administrationsavgift på 3 000 kr. Vid avbrott från studier utan stöd av läkarintyg med sjukskrivning gällande hela återstående studietiden på heltid debiteras hela studieavgiften. Sjukdom enstaka timmar/deltid ger inget avdrag på studieavgiften.