Varför s.e.t?

Sagt om huvudläraren och s.e.t’s grundare Tomas Neumann

”…En sund grundinställning till teater och han inpräntade de baskunskaper som är nödvändiga för skådespeleriarbetet.”
– Lennart Jähkel

”Det är min fasta övertygelse att Neumann lagt den grund på vilken mitt yrkesutövande nu vilar”
– Simon Norrthon

”Det Tomas gav oss ( på Teaterverkstan) var en gedigen och seriös syn på teaterarbetet, att fungera som självständiga aktörer i samarbete med andra. En teaterutbildning som påminde om den vi sedan fick på Teaterhögskolan i Malmö.”
– Katarina Lundgren & Sören Källstigen

”Det är med stor glädje jag kan rekomendera Tomas Neumann som teaterpedagog. Jag är själv ett resultat av de kunskaper jag fortsätter att använda i mitt arbete, nu äntligen som skådespelerska.
– Gunilla Röör

”På Teaterverkstan fick jag förmånen att som elev bli undervisad av teaterpedagogen Tomas Neumann. Han gav oss en trygghet och lust att arbeta och utvecklas”
– Staffan Kihlbom

”Tomas är utbildad i Warszawa och som svensk blir man nästan generad över den disciplin och det engagemang dessa öststatare tar sig an konstnärliga uppgifter. Han har en kombination som många saknar nämligen ett långsiktligt tålamod i direkt anknytning till en ständigt förnyad passion i stunden som måste beskrivas som helt unikt”
– Sven Ahlström & Lars Arrhed

”Jag ser gärna att Tomas kunskaper i fysisk skådespelarträning får tillfälle att nå ut till fler teaterintresserade ungdomar genom en förberedande kursverksamhet”
– Robert Gustafsson

”Tomas har vad jag anser vara det viktigaste för en teaterpedagog, en väl fungerande bullshit detektor, som inte bara ser felaktigheter utan också kan förklara och åtgärda orsaken till problemet på ett tydligt och konstruktivt sätt som gör att man lär sig av sina misstag”
– Dag Elfgren

”Något av det viktigaste jag har lärt mig på set är förmågan att sysselsätta mig själv och kunna jobba och utvecklas självständigt. Enbart insikten i detta har helt förändrat mitt förhållningssätt till konsten. Mängden jag lärt mig under grundåret vet jag inte om jag någonsin kommer att förstå, men det jag vet är att kunskaperna varje dag kommer till nytta i mitt arbete och står som stadig grund i allt jag gör.

Jag tror att för att äktheten hos skådespelaren ska uppstå på scen, krävs en pedagogs och regissörs uppriktiga ärlighet i arbetet, vilket Tomas lyckas skapa på alla sätt.

Efter set säger jag inte längre att jag vill bli skådespelare. Nu ska jag blir det.”

Sonia Haga